آرشانآرشان، تا این لحظه: 12 سال و 1 ماه و 4 روز سن داره

یادداشت های کودکی

خرابکاریهای آموزنده

1391/8/16 16:15
نویسنده : زیبا
759 بازدید
اشتراک گذاری

خرابکاریهای آموزنده


در این مقاله پیرامون بازیهایی که از نظر ما خرابکاری است ،اما از نگاه کودک بازی است، بحث می شود.

 

کودک

من ظرف شکلات رو روی زمین خالی کردم مامان جمع کرد و ریخت توش ،دوباره من شکلاتارو ریختم و مامان جمع کرد و ریخت توی ظرفش، بازم من ریختم ولی مامان یه دفعه عصبانی شد و منو زد. اصلا نفهمیدم برای چی بازی رو خراب کرد!

ادامه ي مطلب ......

بازی غریزه کودک است و کودک چاره ای از بازی ندارد چه ما با بازی کودکان موافق باشیم و چه نباشیم کودک به بازی ادامه خواهد داد اصلا منصفانه و انسانی نیست که کودکان را به خاطر بازی بیازاریم. پس به جای آنکه کودک را در بازیهایشان مجبور به تحمل قوائد سخت و غیر لازم خودتان کنید و هزار بهانه برای تنبیه کودکان به وجود آورید ،کمی کودکی خودتان را مرور کنید و خودتان را جای کودکان بگذارید تا بهتر بتوانید کودکانتان را درک کنید .به خاطر داشته باشید کودکان برای تمام کارها و خرابکاریهایشان دلیل دارند اما نمی توانند آنها را بیان کنند.

 

اگر از صبح تا شب با کودک یا کودکانتان دعوا می کنید و فریاد می زنید و بارها تنبیه می کنید،به کودکتان ظلم می کنید.هر کاری که کودکان شما می کنند تحت عنوان بازی انجام می شود بازی به هیچ وجه جرم نیست. وقتی بازی، جرم محسوب شود کودک از بازی دست نمی کشد او ناگزیر است که بازی کند لذا دروغ گویی و نیرنگ را برای فرار از تنبیه یاد خواهد گرفت .اگر شما تنها در مقابل یک نوع بازی ،مثلا بازی با وسایل برقی خانه کودک را دعوا می کنید ،به شرط آنکه کودک زیر سه سال نباشد به تدریج متوجه خواهد شد که شما از او چه می خواهید .اما اگر هر وقت خسته یا عصبی هستید بچه ها را برای بازیهایشان تنبیه می کنید و مواقعی که خودتان با نشاط و سرحال هستید همان بازی ها با رضایت شما انجام می شوند ،در این صورت کودکان به راهکار ها و دستور العمل درستی دست پیدا نخواهند کرد .در این فرض کودک نسبت به درستی و نادرستی تمامی بازیها و اقداماتش دچار تردید خواهد شد و سلامت روحی او در خطر قرار خواهد گرفت .

اگر کودکی سالم و منطقی می خواهید هیچ بازیی را جرم ندانید بلکه ممکن است یک بازی خطرناک باشد که در این صورت لازم است در آن بازی دخالت کنید و محدودیتهای لازم را اعمال کنید .در غیر این صورت نباید مزاحم بازی کودکان شوید

اگر دائما با بازی های کودکانتان می جنگید ،علت را ریشه یابی کنید و مشکل را از ریشه حل کنید. مثلا اگر به خاطر خراب کردن لوازم خانه از بازی بچه ها خشمگین می شوید ،لوازم آسیب پذیر را از دسترسشان دور کنید و در عوض لوازم دیگری که بی خطر و مناسبند جایگزین کنید. اگر کودک شما تمام وقت خود را صرف بازیهای کامپیوتری می کند،بیشتر به خاطر تنهایی به آن پناه برده است .تنهایی کودکان را با همبازی شدن با کودک درمان کنید.

اگر کودکتان در خانه تنهاست و خود راغب است که ساعاتی از وقتش را در مهد بگذراند با تمام معایبی که یک مهد می تواند داشته باشد به خاطر وجود همبازی و تاثیر بازی با همبازی ،بد نیست که بپذیرید و با میل و رغبت خود کودک او را به مهد ببرید اما این کار را اجباری انجام ندهید. 

کودک

اگر ناگهان وارد آشپز خانه شدید و دیدید که کودک شما ظرف زرد چوبه را در فضای آشپزخانه پخش کرده یا تمام عدسها را روی زمین ریخته و یا فرش آشپزخانه را خیس کرده است و... توجه داشته باشید که او مشغول بازی و کنجکاوی بوده است شما نباید این وسایل را در دسترس او قرار می دادید. می توانستید از قبل دستگیره های کابینت را با یک کش به هم ببندید و قفل کنید که او نتواند باز کند و یا به هر طریقی که خودتان صلاح می دانید این گونه وسایل را از دسترس او دور کنید .اما اگر فراموش یا کوتاهی کردید ،خودتان را ملامت کنید .ممکن است فکر کنید که اگر کودک نمی داند این کار او اشتباه است پس چرا مخفیانه و بی سر و صدا اقدام به این بازی کرده است؟شاید مخالفتهای دائمی شما با بازیهای کودک ،ونگاهی جرم آلود به بازیهای کودک ،موجب ترس ، اضطراب و تردید او در بازی شده است. و شاید کودک شما واقعا می داند که شما مانع بازی او خواهید شد اما میل شدید او به بازی و کنجکاوی، او را به بازی کشانده است .به هر حال تنبیه در چنین مواقعی نشانه ی انتقام است و هیچ اثر مثبت تربیتی ندارد . می توانید با کودکتان با هم به تمیز کردن و جمع کردن بپردازید در این صورت او بهتر معنای کثیفی و خرابکاری را درک می کند و متوجه می شود که برای تمیز کردن باید با چه مشکلاتی روبرو شد . و اگر خیلی مصرّید که او را زودتر با نظم و نظافت آشنا کنید با مهربانی و به سبک بازی درباره این مطلب با او حرف بزنید و در غالب یکی دو جمله که می توانید بارها تکرار کنید، انتظار خودتان را به کودک ابلاغ کنید .البته چنین روشی سریعا موجب تغییر رفتار کودک نخواهد شد اما بی تاثیر هم نیست.

 

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (9)

مامان 2بهونه قشنگ زندگی
17 آبان 91 15:37
ممنون از مطلب مفیدت خدا پدر نی نی وبلاگ رو بیامرزه از وقتی وب درست کردم هر وقت دخترم خرابکاری میکنه اول دوربین میارم عکس میگیرم برای وبش بعد خود به خود عصبانیتم تموم میشه
مامان محمد فرهام
24 آبان 91 15:05
سلام عزیزم ماهم کرجی هستیم بی اجازه شما رو لینک کردیم
میشه ما رو لینک کنید
ممنون به ما هم سر بزیند


سلام قبلا هم اومده بوديد ولي آخه آدرس نميذاري از كجا پيدات كنم ؟؟؟!!!!!!!!!!

maman mohamad
24 آبان 91 20:27
Salam azizam sharmande Adreso gozashtam chon ba. Goshi ap shodam faramush kardam adres bedam Zod be zod be ma sar bezanid
مامان آرین
25 آبان 91 23:00
سلام عزیزم ممنون بابت راهنماییت برای آتلیه.خوشحالم شما کرجی هستید.با اجازه لینکتون کردم.آرشان نانازی رو ببوس.
مامان آرین
26 آبان 91 16:57
ممنون زیبا جونم خیلی لطف کردی.



خواهش
مامان محمدطاها
30 آبان 91 16:38
درود وبلاگ اموزنده و زیبایی داری یه نوستالژی عجیبی داره با این اهنگ پیش زمینه که پخش میشه تو این غروب پاییز مرسی بدرود
مامان کوروش
2 آذر 91 0:45
خصوصی عزیزم
سپیده
2 آذر 91 9:40
سلام. واقعا مطلب جالبی بود. ای کاش قفل نداشت تا می تونستم ثبتش کنم http://koodakeman91.niniweblog.com/
سپیده
2 آذر 91 15:56
مرسی. ثبت شد http://koodakeman91.niniweblog.com/